App!system - Vállalati mobilitás és szoftverszolgáltatások konferencia

App!system - Vállalati mobilitás és szoftverszolgáltatások konferencia

Az eddig viszonylag zárt rendszernek számító vállalati informatikát két hatás éri. Egyrészt a felhasználók szeretnék saját eszközeiket a céges rendszerekbe behozni, másrészt a beszállítók szeretnék a meglevő infrastruktúra mind több elemét kivinni, felhősíteni. A kihívásokra adott válaszok szervezetre szabottak, ezeket mindenkinek magának kell megtalálnia - konferenciánk azonban segít strukturálni a problémát, hogy a megfelelő kérdéseket tudjuk feltenni.

A konferencia egyik témája a konzumerizáció, BYOD (bring your own device) vagy vállalati mobilitás -- mindegy hogy nevezzük, cégmérettől és tevékenységtől függetlenül fontos informatikai trendről van szó, ami megváltoztatja az IT-vel kapcsolatos elvárásokat. Az alkalmazottak oldaláról egyre erősebb igény, hogy mobil eszközeiket, okostelefonjaikat és tabletjeiket a vállalati infrastruktúrán, vállalati adatok elérésére használják. Ez szervezettől függően jelentheti a céges eszközök bevezetését vagy a kintről hozott termékek integrációját, a vállalati adatokhoz hozzáférő, a hálózatra felkéredzkedő eszközökre azonban mindenképpen figyelni kell. Hogyan kezelje ezt a problémát az IT szűkös erőforrásaival?

A rendezvény másik kiemelt témája a szoftverszolgáltatások bevezetése. Ezek terjedése a mobilitással kéz a kézben jár, ami elmossa az IT-infrastruktúra határait -- akkor miért ne jöhetne a szoftver is házon kívülről? A szolgáltatásként nyújtott IT nyomás alá helyezi a házon belül működő informatikát, a gazdasági érvekkel nehéz vitatkozni, a palotaforradalomból viszont lehet békés, minden fél számára értékes átmenet, ha az IT megfelelően felkészül a változásokra és konstruktívan vesz részt a kialakuló párbeszédben. Vajon egy SaaS bevezetés kapcsán milyen kérdésekre számítson az informatika az üzlet felől? Erről is szól a konferencia.

A HWSW kiadó App! rendezvény- és képzéssorozata a tavalyi évben már több, mint 1000 látogatót fogadott. A sorozat részeként tavaly tartottuk meg első vállalati informatikával foglalkozó App! rendezvényünket, amelynek témája akkor a felhős infrastruktúra- és platformszolgáltatások voltak, fejlesztői és üzemeltetői szemmel. Az App!system konferencia célja évről évre feltérképezni a vállalati informatika legfrissebb trendjeit, az év legnagyobb újdonságait és a legnagyobb figyelemre számot tartó változásait.

HWSW