Informatika és telekommunikáció integráció, VoIP

Az informatika és a telekommunikáció egy évtizeddel ezelőtt még különálló szakterületek voltak. A technológiai fejlődések és a felhasználói igények során egyre közeledtek egymáshoz, mostanra szorosan összefonódtak. Először távközlési vonalakon összekapcsolták az informatikai rendszereket és hálózatokat, napjainkban telekommunikációs eszközeinken nem csak kommunikációs szolgáltatásokat veszünk igénybe, hanem informatikai alkalmazásokat is használunk. Informatikai rendszereinket mobil eszközeinkről is elérjük, illetve informatikai rendszereinkből mobil eszközeinket is látjuk és menedzseljük. Nem okoz az sem problémát, amennyiben számítógépünkön keresztül kívánunk hang vagy video hívásokat folytatni.

Egy felkészült informatikai rendszer tehát nem csak adatok áramlására, tárolására képes, hanem képes hang és video kapcsolatok menedzselésére is.

A Voice over Internet Protokol (VoIP) technológia amellyel megvalósításra kerül az interneten vagy a magán hálózatokon keresztül hang és video kapcsolatok megvalósítása. Az egyes informatikai eszközök felkészültek a VoIP kezelésére, amely minimális költséggel növeli meg az eszközök értékét, viszont nagy megtakarítást eredményez a hagyományos vezetékes telefonszámlában.

Az IP technológia nem csak a távolsági kommunikációban vette át hatékonyan a szerepet, de helyi analóg és digitális telefon alközpontok funkcióját is teljesen tökéletesen ellátja, a maga alacsony beruházási és üzemeltetési költségével.

 

Infokommunikációs szolgáltatásaink

-        IP alapú VPN (Virtual Private Network), telephelyek közti összeköttetés

-        DSL alapú internet szolgáltatás

-        Tanácsadás, szolgáltató elemzés

-        vezetéknélküli hálózatok tervezése, kiépítése (ARUBA Network)

-        VoIP rendszer kialakítása

-        IP alközponti rendszer tervezése, kiépítése (ASTERISK)